A couple weeks ago I posted about Phorum which is an open source bulletin board script located here. In that post I explained my frustrations with searching, although my experience with Phorum may be skewed  by unfamiliarity since I only search the Sphider search engine forums on occasion.

[ad name=”Small Square”]

Brian Moon from Phorum was nice enough to stop by and comment and inquired about the search terms and results when I experience these problems. I had to admit I could not recollect the specifics, but it just so happens that I experienced the same issues in the last few days and decided to document it. Perhaps it’s a mistake I’m making, or a configuration by the site admins, or a problem with Phorum itself.

I figure this would be a great opportunity to gather some facts, discuss a possible issue, and hopefully figure out what’s wrong, if anything.

My problems with searching a Phorum board have all happened over at the two Sphider forums. For this experiement I will search the Sphider Mods forum.

Next I fill in the keyword phrase sponsored ads and click Search. I selected this keyword phrase for a specific reason and that’s because I already know it exists in this forum in both a post title and body. I figured this would be a good way to test the search functionality.

Here is where I get the “No Results Were Found” page, so I retry the search again twice; once with All Words selected and once with Any Words selected with Search All Forums highlighted for both. I also tried switching the date option for All Dates and got no results for that either.

I get zero results for both inquiries. Now if you follow this link, you will see that the first post in this thread contains the exact phrase I was searching in the title and in the body of the post.

Knowing that there was indeed a post titled sponsored ads, I was able to tweak my search to find it, but this shouldn’t be the norm. I searched the Sphider Mods forum for the term sponsored and it returned three results. The only result from that thread was one post near the very end of the thread that does not even include the word sponsored in the body of the post.

Something definitely seems a bit off here, doesn’t it?

(Visited 11 times, 1 visits today)